Dejte šanci krepovému povlečení – bezúdržbové pohodovce do ložnice

Přemýšlíte o koupi nového povlečení a nevíte si ani za mák rady s tím, jakým materiálem se chcete každý večer přikrývat? Bavlna, satén, bambus, damašek… Čert aby se v tom vyznal. Máme pro vás tip: Zapomeňte pár minut na předsudky a nechte vyniknout krepové povlečení.

Krepové povlečení to nemá v životě vůbec jednoduché. Většina lidí si pod krepem představí jakýsi zvláštní materiál, který má zvláštní vlnitou strukturu a na dotek to není nic moc… Je to trochu outsider, ale ne vlastní vinou.

Spousty lidí si totiž plete krepové povlečení s „krepákem“, s jehož ústřižky se setkáváte jako s fáborky na stromech při označování tras v lese. Nebo jste se ve skutečnosti nesetkali s „pravým“ krepem, který má v mnoha ohledech lepší vlastnosti než například bavlnění a bambusoví ložní kolegové.

Jak to s tím krepovým povlečením vlastně je?

 gabonga-krepove-povleceni-na-postel

Krepové povlečení není „krepák“

Není a není. Nezaměňujte krepák za látku krep. Kvalitní krep poznáte na první pohled a dotek podle vlnitého a zrnitého povrchu. Krepů existuje hned několik, ale jenom pravý krep vám nabídne své nejlepší vlastnosti, které při usínání hnedle poznáte.

Důležité: Samotná technologie výroby krepového povlečení neurčuje, jaký má být použit materiál. Nejkvalitnější krepové povlečení je však ze 100% bavlny.

Z čehož plyne jediné.

Krepové povlečení vám přinese bezva vlastnosti:

  • savost: i v horku pojme vlhkost, která vás tak při spaní neotravuje
  • prodyšnost: krepové povlečení dýchá
  • příjemný omak: při kontaktu s pokožku vás povlečení doslova pohladí
  • dlouhá životnost: záměrná „pomačkanost“ prodlužuje životnost

 

Pro ty, kdo si nerozumí se žehličkou

Žehlení, žehlení, konce tomu není… Šach, mat. Krepové povlečení má tak jednoduchou údržbu, že ho vlastně nemusíte skoro udržovat. Nemačká se, žehličku ani nevytáhnete ze skříně. Stačí jej vyprat, usušit, povlíknout deku a šupky dupky do hajan.

Krepové povlečení tak ocení velké rodiny s dětmi, starší ženy a všichni, kteří nechtějí mít ze starostí o ložní povlečení těžkou hlavu.

Jedna rada na závěr: Při výběru krepového povlečení se nenechte ošálit nízkou cenou. Příliš levné kousky vás zklamou kvalitou provedení a příliš krátkou životností.